fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,607.00-1.33%
  • ethereumEthereum$3,776.68-2.18%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.83-0.16%

3 companii din Coreea de Sud vor concura pentru șansa de a dezvolta CBDC-ul țării

bank of korea

Banca centrală a Coreei (BOK) a confirmat pe 12 iulie că firmele Line Plus, Ground X și SK C&C au licitat pentru a putea contribui la procesul de dezvoltare (R&D) al proiectului CBDC.

BOK a anunțat anterior în luna mai că va organiza o licitație pentru a selecta supplier-ul de tehnologie pentru testarea monedei sale virtuale. Oficialii băncii centrale nu au confirmat totuși dacă moneda va fi lansată publicului, după ce testarea va fi finalizată.

De fapt, BOK a clarificat că plănuiește doar să realizeze o cercetare preliminară în legătură cu adopția și viabilitatea unui CBDC. Rezultatul selecției va fi anunțat cel mai probabil cândva în august, în funcție de evaluarea făcute de bancă în ceea ce privește capacitatea tehnologică a fiecărei firme.

Compania câștigătoare va lucra la experimentul CBDC-ului țării din august 2021 până în iunie 2022. Testul va fi împărțit în două faze. Prima va avea loc din august în decembrie, concentrându-se pe consolidarea infrastructurii tehnice și necesare pentru lansarea unui CBDC.

A doua fază va avea loc din ianuarie până în iunie 2022, cu accentul pus pe realizarea tranzacțiilor din viața de zi cu zi, prin intermediul unui CBDC.

Line Plus e un afiliat al Naver, un portal de căutare similar cu Google. Ground X e un subsidiar al platformei mobile Kakao, ce se ocupă cu tehnologii blockchain. SK C&C e brațul IT al conglomeratului SK Group.

Cei de la Line Plus și Ground X și-au exprimat public interesul de a participat la dezvoltarea proiectului CBDC al BOK, încă de la început. Ambele fire și-au oferit serviciile de consultanță când BOK a început discuțiile legate de un CBDC anul trecut.

Line Plus a lansat un site web în care explică tehnologia CBDC și blockchain folosită de ei pe 11 iulie. Cei de la Line spun că plănuiesc să dezvolte 3 layere pentru CBDC, și anume: un network layer, unul pentru consens și ultimul pentru aplicații.

Ground X operează propria platformă blockchain, Klaytn, care are un consiliu de guvernanță ce include nume ca LG Electronics și Binance. Aceștia au ajutat anterior la dezvoltarea unor proiecte CBDC în Singapore, Australia și Thailanda.

SK C&C a lansat propriul blockchain – ChainZ în iunie 2020. Acesta permite entităților private să elibereze și să tranzacționeze proprii tokeni. SK C&C oferă și servicii de tip key recovery.

Oficialii băncii centrale au declarat că vor să intre în parteneriat doar cu o singură companie.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *