fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,303.000.33%
  • ethereumEthereum$3,567.574.01%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.192.48%

VeChain a trecut la mecanismul Proof of Authority 2.0

vechain

VeChain a trecut la mecanismul de consens Proof of Authority (PoA) 2.0, cea mai ”verde” metodă de verificare a block-urilor pe un blockchain, conform echipei. Upgrade-ul a avut loc ieri, 16 noiembrie.

VeChain este o platformă ce permite monitorizarea diverselor lanțuri de aprovizionare atât fizic, cât și prin intermediu tehnologiei distributed ledger – blockchain. Proiectul a fost lansat în 2015.

Menționăm pe scurt că PoA este un model care stabilește consens pe un blockchain prin verificarea identităților utilizatorilor. Am abordat într-un articol precedent subiectul mai în detaliu, pentru cei interesați.

Rețeaua VeChain rulează cu doar 101 de noduri, fapt ce înseamnă că protocolul are ”un grad de descentralizare” mai mic, însă o viteză și fiabilitate crescută. Acest trade-off este preferat de obicei în scenarii industriale sau comerciale.

Comparativ, Bitcoin are la momentul actual peste 13,000 de noduri, iar Ethereum în jur de 2700. Un alt avantaj al PoA este legat de consumul de energie mai scăzut, împreună cu emisii de carbon mai mici. Upgrade-ul constă în 3 mari aspecte.

Primul este VRF (Verifiable Randomness Function), care oferă posibilitatea (la întâmplare) unor noduri să producă block-uri sau să proceseze tranzacții. Acest mecanism este imprevizibil, de unde și ideea că nu poate fi corupt.

Al doilea este legat de un proces ce reduce în mod semnificativ probabilitatea de a se crea forks. Forking-urile pot cauza delay-uri și pot încetini rețeaua. Ultimul aspect este legat de procesul PBFC (Passive Block Finality Confirmation).

Acesta se asigură că block-urile noi sunt finalizate chiar dacă nu toate nodurile din rețea sunt sincronizate. Pentru mai multe detalii legate de aceste procese, și upgrade la modul general, puteți vizita site-ul oficial VeChain în care echipa explică totul mai în amănunt.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *