fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,352.001.98%
  • ethereumEthereum$2,688.336.58%
  • ElrondElrond$102.402.57%

Universitatea Berkeley lansează două NFTs ce aniversează două invenții care au câștigat premiul Nobel

nobel prize

 

Tokenii NFTs au devenit din ce în ce mai populari, fiind adoptați de o varietate de proiecte și companii din industria muzicală, modă, sport și altele. Inclusiv Universitatea Berkeley din California se alătură acestui trend.

Într-un anunț publicat astăzi, conducerea universității a anunțat că două invenții ale unor laureați ai Premiului Nobel vor fi licitate sub forma de NFTs. Aceste NFTs vor consta în câteva documente care au contribuit la două progrese majore în domeniul biomedical.

Unul dintre cele două NFTs, numit ‘The Fourth Pillar’, va fi disponibil pe platforma Foundation și va fi lansat la licitație pe 2 iunie, timp de 24 de ore. NFT-ul reprezintă o invenție centrată în jurul domeniul imunoterapiei în cancer, dezvoltată de Jim Allison.

Descoperirea lui Allison i-a adus Premiul Nobel în Fiziologie sau Medicină, în 2018, premiu care a fost primit la comun cu Tasuku Honjo, un imunolog japonez. Numele NFT-ului se referă la domeniul imunoterapiei care a devenit al patrulea pilon al terapiei împotriva cancerului, alături de chirurgie, radiație și chimioterapie. 

Al doilea NFT o va celebra pe Jennifer Doudna, care a obținut Premiul Nobel în Chimie, în 2020, pentru studiul ei legat de editarea genetică a CRISPR-Cas9. În anunț, oficialii au mai precizat și că universitatea va continua să dețină patentele (brevetele) pentru invențiile celor doi academicieni.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *