
Cel mai mare exchange decentralizat din lume continuă să crească și a depășit deja primele două versiuni, în termeni de trading volume zilnic.
Pe lângă depășirea volumului de trading, Uniswap v2 și v3 au depășit Bitcoin ca venituri obținute din comisioanele de tranzacții.
Fenomenul a fost observat de fondatorul Uniswap, Hayden Adams, care a comentat că ambele iterații ale DEX-ului generează mai mult profit pe zi și săptămână decât Bitcoin miners.
Conform datelor Cryptofees, Uniswap v3, lansat pe 5 mai, a generat 4.5 milioane de dolari, iar v2 3.8 milioane de dolari în comisioane de tranzacții într-o singură zi. Bitcoin e în spatele amândurora, cu 3.7 milioane de dolari.
Website-ul oficial Uniswap arată că versiunea v3 a DEX-ului a generat 4.1 milioane de dolari în ultimele 24 de ore, iar v2, 3.2 milioane. SushiSwap e pe locul trei cu 2.135 milioane.
Criticii dau vina destul de des pe Uniswap pentru taxele mari ale ecosistemului Ethereum, însă câștigurile provin din swapping fees plătite providerilor de lichidități, și nu din gas fees.
În ceea ce privește volumul de tranzacții zilnice, v3 a depășit v2, înregistrând 1.48 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, conform paginii de analytics a Uniswap.
Succesul Uniswap a fost atât de imens încât The Wall Street Journal a scris despre el, sugerând că DEX-urile în general constituie un pericol real pentru Coinbase.
Conform unui raport publicat pe 24 mai, Uniswap a avut un volum de trading de 36.6 miliarde de dolari în aprilie, în comparație cu Coinbase care a avut 110 miliarde.
Cei de la Wall Street Journal au mai menționat că DEX-urile au fost catalogate drept un potențial risc al afacerii Coinbase, înainte de listarea sa publică luna trecută.
Adams a comentat că situația ar putea fi benefică ambelor tabere. Acesta prezice că eventual, exchange-urile centralizate vor avea acces la liquidity pools ale Uniswap, devenind practic interfețe front-end care se bazează pe Uniswap pentru procesarea tranzacțiilor.