fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.13%
    $22,913.00
  • ethereumEthereum-3.40%
    $1,572.56
  • elrond-erd-2MultiversX-4.93%
    $42.55

Uniswap a fost lansat pe Polygon

polygon uniswap

Miercuri, 22 decembrie, popularul DEX Uniswap a fost lansat pe Polygon, soluția de tip Layer-2 de pe Ethereum. Lansarea a avut loc la o lună de la introducerea unei propuneri de guvernanță inițiată de cofondatorul Polygon Mihailo Bjelic.

Acesta a întrebat userii DEX-ului dacă sunt de acord cu lansarea Uniswap v3 pe Polygon. O mare parte din comunitate a participat la acest vot, aprobând inițiativa cu o super majoritate.

”With this deployment, Uniswap as the flagship Ethereum project returns back to the original promise and again offers low fees and open access to everyone.”

… a comentat Bjelic odată cu aflarea rezultatelor poll-ului, adăugând că ecosistemul DeFi al Polygon este al doilea cel mai mare de pe piață, după cel al Ethereum. Uniswap deci va fi o adiție importantă acestui ecosistem, în special dacă ținem cont că DEX-urile acționează ca ”building blocks” ale sistemelor DeFi.

Lansarea pe Polygon reprezintă o soluție la gas fees mari de pe Ethereum care continuă să fie o problemă destul de mare. În ultimul an, DEX-ul a facilitat tranzacții în valoare de peste 600 de miliarde de dolari.

Pe lângă token-ul UNI, care a reacționat pozitiv la știri, moneda MATIC a celor de la Polygon a înregistrat de asemenea creșteri impresionante, atât la nivel săptămânal (22%) cât și în termeni de 24 de ore (3.5%). MATIC a ajuns chiar la un nou ATH de 2.7 dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *