fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.35%
    $22,906.00
  • ethereumEthereum-3.56%
    $1,572.17
  • elrond-erd-2MultiversX-5.01%
    $42.52

Bitcoin nu a reușit să treacă de pragul de 50,000, sezonul altcoin gata să înceapă?

bitcoin altcoins

Cea mai populară cryptomonedă din lume (după market cap cel puțin) a continuat să fluctueze în jurul valorii de 49,000 de dolari ieri, nereușind să treacă de pragul de 50,000. Valoarea actuală a monedei, conform CoinGecko, este de 48,473 de dolari.

Mica creștere ce a dus la posibilitatea unei spargeri a barierei de 50,000 a apărut într-o perioadă în care volumul de trading pe exchange-urile centralizate mari continuă să fie destul de mic, conform datelor compilate de cei de la CoinDesk.

Totuși, dacă ne uităm acum pe grafice putem vedea că multe dintre altcoin-uri sunt ”pe verde,” monedele care au atras cel mai mult atenția investitorilor în ultimele zile fiind MATIC (Polygon) șii LUNA (Terra). Cele două au înregistrat creșteri de 23.9% și respectiv 38.5% la nivel săptămânal.

Creșterea MATIC este atribuită, cel puțin în parte, lansării popularului DEX pe rețeaua Polygon, fapt ce va asigura taxe de tranzacții mai mici și viteze mai mari.

Creșterea în popularitate a rețelelor tip Layer-2 coincide cu o perioadă în care numărul de smart contracts deployed pe Ethereum a început să stagneze, conform celor de la Delphi Digital – o firmă de crypto research/analytics.

Datele acestora arată că numărul de smart contracts deployed pe Ethereum a fost relativ constant în lunile august-decembrie, după un peak înregistrat în luna iunie.

Cei de la Delphi argumentează că motivul principal pentru această scădere poate fi atribuită costului tot mai mare ce trebuia suportat de developeri pentru a lansa smart contracts pe Ethereum. Acest lucru i-a făcut să caute alte rețele cu costuri mai reduse.

Rămâne de văzut dacă fenomenul se va înteți și mai mult pe blockchain-urile de tip Layer-2, sau dacă developerii vor continua lucrul pe Ethereum înainte de lansarea ETH 2.0, upgrade ce va avea un impact masiv asupra rețelei.

Pentru a răspunde deci întrebării din titlu: vedem creșteri în unele proiecte unde există upgrade-uri/parteneriate importante, însă piața la modul general pare să își revină încetul cu încetul.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *