fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.94%
    $22,743.00
  • ethereumEthereum-2.19%
    $1,636.32
  • elrond-erd-2MultiversX-2.73%
    $45.63

Una dintre cele mai mari afaceri de mining Bitcoin a pierdut 1,7 miliarde de dolari în 2022

Core Scientific Inc., cea mai mare afacere de minerit Bitcoin tranzacționată la bursă din SUA, a raportat o pierdere de 1,7 miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului.

Veniturile au scăzut dramatic ca urmare a creșterii prețurilor la energie, scăderea prețului Bitcoin și a concurenței tot mai mari în mining . Core Scientific a emis inițial un avertisment în octombrie că ar putea fi nevoită să declare faliment dacă nu poate obține mai mult capital pentru a-și achita datoria, care valorează peste 1 miliard de dolari. A suferit o pierdere de 434 de milioane de dolari în al treilea trimestru.

Începând de luna trecută, compania deținea 32 de milioane de dolari în numerar și 62 de Bitcoin, în scădere față de peste 8.000 de la începutul anului. A renunțat la majoritatea deținerilor sale de Bitcoin în al doilea trimestru, deoarece prețul criptomonedei a scăzut cu peste 60%, iar valurile de căldură din SUA au crescut cheltuielile cu energia electrică.

 

În consecință, compania a considerat că este din ce în ce mai dificil să genereze capital suplimentar prin vânzări de acțiuni și finanțare prin datorii, deoarece creditorii și-au redus împrumuturile și investitorii s-au retras de pe piață. Valoarea acțiunilor companiei a scăzut cu aproximativ 99% în acest an, la doar 16 cenți.

Core Scientific a început să aibe multe datorii iar rezervele financiare s-ar epuiza până la sfârșitul anului 2022. Miningul contribuie cu peste 10% din puterea de calcul necesară pentru securizarea întregii rețele Bitcoin. Peste 40% din cele 243.000 de servere ale sale fac parte din acordurile de găzduire, în baza cărora Core Scientific oferă clienților săi, inclusiv altor mineri importanți cărora le lipsește propriile site-uri de găzduire, spațiu pentru centrele de date și servicii conexe pentru a rula echipamente miniere

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *