fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,612.004.87%
  • ethereumEthereum$3,491.993.21%
  • elrond-erd-2MultiversX$36.222.47%

Un sondaj arată că 43% din cetățenii din Singapore dețin crypto

singapore crypto

Sondajul a fost realizat de exchange-ul Independent Reserve, și a inclus părerile a 1000 de oameni din diverse grupuri de vârstă, locație și sex. Acesta arată că adopția crypto este din ce în ce mai mare în Singapore, în special în rândul tinerilor.

43% dintre respondenți au declarat că dețin cryptomonede, iar 46% au spus că plănuiesc să cumpere asset-uri digitale în următoarele 12 luni. Aproximativ 66% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani au afirmat că dețin cryptomonede.

În mod nesurprinzător, 93% dintre participanți au auzit de Bitcoin, iar aproape 40% dintre aceștia au descris Bitcoin ca un asset de investiții. 25% au clasificat moneda ca ”store of value,” sau aur digital.

Dintre respondenții cu vârste între 26 și 35 de ani, 75% sunt de părere că piața crypto va fi acceptată la scară largă de oameni și afaceri în viitor. Sondajul reflectă poziția pro-crypto a majorității oamenilor din Singapore.

În mod recent, autoritățile financiare din Singapore au confirmat că lucrează împreună cu omologii lor din Franța pentru a explora aplicații internaționale pentru CBDC-uri.

Banca centrală a țării (MAS – Monetary Authority of Singapore), a oferit chiar și premii în bani cetățenilor care au venit cu idei bune legate de use cases pentru cryptomonede.

CEO-ul Independent Reserve, Andrian Przelozny, a descris Singapore ca un hub important în Asia din pricina infrastructurii de piață robustă și bine reglementată, dar și datorită deschiderii țării în ceea ce privește noi tehnologii.

Cei din spatele exchange-ului au organizat în trecut un sondaj similar și în Australia, care a arătat că doar 18.6% dintre respondenți dețin cryptomonede.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *