fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,888.623.63%
  • ethereumEthereum$1,268.827.01%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.070.76%

Un NFT a fost trimis pe Stația Spațială Internațională

aku

NFT-ul a fost creat de artistul Micah Johnson, un fost jucător MLB (Major League Baseball) și prezintă un personaj pe nume ”Aku,” care reprezintă, conform artistului, răspunsul la întrebarea nepotului său dacă astronauții pot fi negri.

“It’s a form of representation that I think is palatable for kids to be able to see what’s possible in space, science, and beyond that.”

… a declarat Johnson într-un interviu cu cei de la Decrypt. Personajul a fost foarte apreciat, încă de la lansarea NFT-ului din februarie. Așadar, Aku a făcut o călătorie pe unul din serverele Stației Spațiale Internaționale (ISS) ce se află în orbită în jurul planetei, și s-a întors apoi ”acasă.”

NFT-ul e promovat ca prima piesă de artă în acest format care a ajuns în spațiul și va fi vândut printr-o licitație pe 10 august, prin intermediul platformei Notables.

Procesul a fost realizat cu ajutorul Artemis Music și Nanorocks. Cei de la Nanorocks operează Bishop Airlocks, primul modul privat instalat pe Stația Spațială Internațională.

Conform celor de la Artemis Music, video-ul sursă din spatele NFT-ului a fost transmis din centrul de monitorizare a celor de la Nanorocks din Houston, Texas, pe un server al ISS, la data de 28 iulie.

Fișierul a rămas pe server în timp ce stația a realizat câteva orbite în jurul Pământului și a fost apoi retrimis celor din Houston 2 ore mai târziu. Datele de telemetrie care reprezintă dovadă acestui proces au fost incluse în smart contract-ul NFT-ului, pe blockchain-ul Ethereum.

“Our Artemis Space Network test conducted in collaboration with Nanoracks was a world first providing commercial space access supporting a new era of music and entertainment industry connectivity to outer space.”

… a declarat co-fondatorul Armetis Music Entertainment, Bob Richards.

În mod similar, o înregistrare tokenizată a operei ”Clair de Lune” a compozitorului Claude Debussy, a fost de asemenea trimisă pe ISS, reprezentând prima dată când un NFT de tip muzical a fost trimis în spațiu.

Richards a mai afirmat și că testul are ca scop oferirea unui grad de siguranță și validitate NFT-ului, făcând-ul original și autentic. Toate veniturile încasate în urma licitației vor fi donate organizației SEDS (Students for the Exploration and Development of Space).

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *