fbpx
  • bitcoinBitcoin2.22%
    $28,740.00
  • ethereumEthereum0.23%
    $1,812.70
  • elrond-erd-2MultiversX-2.21%
    $43.27

Un hacker a furat 2,3 milioane de dolari de la TempleDAO

TempleDAO, un protocol care susține că oferă venituri sustenabile prin staking, a suferit o exploatare în această dimineață pe unul dintre seifurile sale de staking  învaloare de aproximativ 2,3 milioane de dolari.

Un colaborator TempleDAO a spus pe canalul Discord al proiectului că seifurile sale CORE, care dețin peste 100 de milioane de dolari în monede stabile, nu sunt afectate și „exploatatorul nu mai poate face rău”.

„Vor fi făcute remedieri pentru toți utilizatorii afectați”, a transmis acesta.

Datele de la Etherscan arată că o retragere din seiful de staking STAX al proiectului a avut loc la aproximativ 9:11 am EST pe 11 octombrie. Retragerea a fost de exact 1.418.303 TEMPLE și 1.362.438 FRAX” conform unui anunț făcut pe TempleDAO Discord .

Tokenii TEMPLE au fost vânduți pentru stablecoin-ul FRAX. Adresa implicată a fost conectată la un cont Binance, care a furnizat fondurile inițiale către adresa portofelului care exploatează. A primit 1,1 ETH cu aproximativ o oră și jumătate înainte de producerea exploatării.

Vulnerabilitatea contractelor inteligente și a bridgeurilor au reprezentat o sursă de îngrijorare semnificativă în industria crypto. Un hacker a furat recent 2 milioane de dolari de pe podul WAN platform cross-chain.
Hack-ul TempleDAO este legat de o exploatare a unui contract inteligent care nu are legătură cu bridgeurile, a scris pe Twitter firma de securitate blockchain Paladin.

Această exploatare s-a datorat mai multor nereguli într-una dintre funcțiile de staking, care a permis utilizatorilor să migreze tokenii dintr-un contract mai vechi. Exploatorul a numit această funcție specifică cu o adresă falsă, dându-le acces să își retragă toate fondurile din seif în locul noului contract. Contractul exploatat a fost implementat cu peste 100 de zile în urmă, iar vulnerabilitatea a fost prezentă încă de la implementare.

Tokenul TempleDAO a scăzut pentru scurt timp cu 20% după furt

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *