fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,158.000.41%
  • ethereumEthereum$2,019.37-0.02%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.06-2.21%

UK: Poliția a confiscat 249 milioane de dolari în cryptomonede

crypto politie

Aproape 180 de milioane de lire sterline, sau 249 de milioane de dolari, în cryptomonede au fost confiscați de către Poliția Metropolitană din Londra, cea mai mare sumă din aceste surse confiscată vreodată în Marea Britanie.

Aceasta ar putea fi și una dintre cele mai mari la nivel global, conform oficialilor poliției. Anterior, autoritățile au mai confiscat 158 de milioane de dolari în crypto, în luna iunie 2021.

Confiscările au fost realizate de divizia economică a poliției, după ce a primit informații cu privire la transferuri de bani din surse ilegale, conform unui comunicat de presă eliberat de instituție.

Mai exact, sumele făceau parte dintr-o rețea globală de spălare de bani. Poliția nu a specificat ce cryptomonede au fost confiscate mai exact. O femeie în vârstă de 39 de ani a fost arestată pe 24 iunie pentru suspiciunea de spălare de bani, și a fost eliberată pe cauțiune, până mai târziu în luna iulie.

“We have worked hard to trace this money and identify the criminality it may be linked to. Today’s seizure is another significant landmark in this investigation which will continue for months to come as we hone in on those at the centre of this suspected money laundering operation.”

… a declarat detectivul Joe Ryan. Comisarul asistent adjunct Graham McNult a adăugat că banii cash sunt în continuare cei mai folosiți pentru activitățile de spălare de bani.

Totuși, pe măsură de platformele digitale continuă să se dezvolte, poliția observă din ce în ce mai multe organizații criminale care folosesc cryptomonede pentru a-și spăla banii murdari.

Ryan a adăugat că deși acum câțiva ani poliția nu avea experiență în spațiul crypto, instituția beneficiază acum de ofițeri bine pregătiți și echipe de specialiști care se asigură că poliția rămâne cu un pas în fața celor care vor să folosească cryptomonedele pentru activități ilegale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *