fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,713.001.05%
  • ethereumEthereum$3,404.020.65%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.132.36%

UE va crea o autoritate de reglementare pentru combaterea spălării de bani

ue

Conform Reuters, această nouă agenție a Uniunii Europene va fi responsabilă pentru combaterea spălării de bani, dar și de introducerea unor reguli ce țin de transparență în spațiul crypto.

Noua propunere sugerează ca providerii de servicii crypto, cum ar fi exchange-urile, să colecteze și să facă accesibile datele în legătură cu tranzacțiile realizate de utilizatorii lor.

La momentul actual, transferurile de asset-uri digitale nu sunt incluse în legile Uniunii legate de servicii financiare. Acest lucru, conform unui document citat de Reuters, expun utilizatorii crypto la spălare de bani și terorism financiar.

Comisia Europeană, executivul organizației, propune crearea AMLA – Anti-Money Laundering Authority – care va lucra împreună cu autoritățile naționale pentru a combate infracțiuni.

O oarecare legătură cu această nouă agenție este faptul că Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca este investigată pentru spălare de bani în valoare de 200 de miliarde de euro, în plăți trecute prin sucursala sa din Estonia, între 2007 și 2015.

Deși acest lucru nu are legătură cu spațiul crypto, asset-urile digitale vor fi sub juristicția AMLA, din moment ce oficialii UE spun că transferurile de bani obținuți ilegal pot avea loc prin intermediul asset-urilor crypto.

La ora actuală, UE nu operează nici un fel de inițiativă de stopare a spălării de bani, bazându-se pe autoritățile de reglementare din statele membre. Conform raportului citat de cei de la Reuters, aceste autorități nu cooperează tot timpul cu UE.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *