fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,244.000.44%
  • ethereumEthereum$2,027.29-0.03%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.31-1.62%

UE creează un nou organism de reglementare crypto

Uniunea Europeană doreşte să creeze o nouă autoritate împotriva spălării banilor ce va fi responsabilă în mod special de reglementarea industriei crypto.

În iulie anul trecut, Comisia Europeană și-a publicat propunerea pentru AMLD6, sau a șasea directivă CSB/CFT. Luna trecută, Consiliul European și-a făcut publică versiunea. Acesta va fi discutat de Parlamentul European după actuala pauză din august. Cele trei organisme vor începe ceea ce sunt cunoscute sub numele de triloguri după ce fiecare a adoptat propria versiune a legislației.

Înființarea unui organism de reglementare la nivelul UE pentru combaterea spălării banilor este o componentă importantă la nivel european. Se pare că există puține dezbateri cu privire la necesitatea unui astfel de organism și a cerinței sale de a avea control direct asupra furnizorilor de servicii din UE pentru activele crypto, chiar dacă organele legislative nu au toate cunoștințele necesare pentru a acționa.

Mai jos este o descriere a noului sistem dintr-un briefing parlamentar:

„Supravegherea la nivelul UE constând dintr-un model hub and spoke – adică un supraveghetor la nivelul UE competent pentru supravegherea directă a anumitor instituții financiare (IF), supravegherea/coordonarea indirectă a celorlalte instituții financiare și un rol de coordonare pentru supravegherea instituțiilor nefinanciare. sectorul ca prim pas.”

Durata punerii în aplicare va depinde de negocierile dintre Parlamentul European și de trilogurile ulterioare cu comisia. Vor trece ani înainte ca regulamentul să fie pe deplin implementat, inclusiv personalul AMLA. Cu toate acestea, se pare că există puține întrebări cu privire la sosirea unui astfel de organism de reglementare.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *