fbpx
  • bitcoinBitcoin-4.11%
    $22,772.00
  • ethereumEthereum-4.44%
    $1,564.54
  • elrond-erd-2MultiversX-6.38%
    $42.11

Trezoreria din SUA a anunțat măsuri împotriva evaziunii fiscale ce implică cryptomonedele

 

U.S. Department of the Treasury a anunțat reglementări împotriva evaziunii fiscale în spațiul crypto, ca parte a măsurilor de respectare a obligațiilor financiare propuse de președintele Joe Biden.

Una dintre aceste măsuri impune companiilor care primesc asset-uri crypto în valoare de peste 10,000 de dolari să raporteze tranzacțiile către IRS (Internal Revenue Service).

Oficiali ai Trezoreriei au publicat joi un raport intitulat “The American Families Plan Tax Compliance Agenda.” Acest raport prezintă măsurile propuse de președintele SUA.

Printre acestea, se mai numără și o propunere pentru “Increased information reporting,” care implică raportarea cheltuielilor și a altor activități către IRS.

Acestea vor fi aplicabile și companiilor străine care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării, dar și exchange-urilor și managerilor de crypto assets.

Conform raportului:

 

”Cryptocurrency already poses a significant detection problem by facilitating illegal activity broadly including tax evasion.” 

 

Acesta este și motivul pentru care, printre propunerile președintelui se numără și alocarea mai multor resurse către IRS, pentru a putea ține pasul cu evoluția acestei piețe. 

Deși tranzacțiile crypto reprezintă o parte relativ mică a tranzacțiilor ce au loc la momentul actual, e foarte probabil ca acestea să crească în volum în următorul deceniu.

Această creștere în popularitate ar putea fi amplificată de prezența unor reglementări clare și a unor sisteme de raportare a veniturilor, au mai adăugat oficialii în raport.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *