fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,960.00-0.67%
  • ethereumEthereum$1,618.78-1.06%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.763.57%

Tranzacția Anului: Antonio Eram Vinde NETOPIA către Innova Capital

Piața de plăți online din România este zguduită de o tranzacție majoră. Grupul NETOPIA, liderul industriei locale, își schimbă proprietarul.

O lovitură de teatru pe piața plăților online

Antonio Eram, co-fondatorul și CEO-ul Grupului NETOPIA, cel mai cunoscut jucător pe piața plăților online din România, a anunțat vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Innova Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de private equity din Europa Centrală și de Est. Finalizarea tranzacției așteaptă doar aprobarea autorităților relevante.

Un parteneriat promițător

Grupul NETOPIA, înființat în 2003, este unul dintre cei mai vechi procesatori de plăți online din România, servind peste 25.000 de comercianți, în special din sectorul IMM-urilor. Antonio Eram afirmă că parteneriatul cu Innova Capital va accelera lansarea unor soluții inovative și va consolida poziția NETOPIA ca lider pe piața locală.

Impactul pe piața locală

Prin platforma NETOPIA Payments sunt procesate anual 25% din tranzacțiile online cu carduri de pe piața locală. NETOPIA este și lider în soluții de plată prin SMS și se află în topul serviciilor de mesagerie SMS prin platforma Web2SMS.

Viziunea Innova Capital

Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital, subliniază potențialul extraordinar de creștere al serviciilor digitale din economia locală și intenția de a valorifica experiența fondului în industria serviciilor financiare pentru a sprijini creșterea NETOPIA.

Despre Innova Capital

Innova Capital este un manager de fond independent de private equity care investește în achiziții majoritare în întreprinderi mijlocii cu activități în Europa Centrală și de Est. Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Grupului NETOPIA este prima tranzacție realizată de fondul Innova Capital.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *