fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,511.004.28%
  • ethereumEthereum$3,483.512.72%
  • elrond-erd-2MultiversX$36.032.25%

Creștere Spectaculoasă a Numărului de Români pe Platformele de Cryptomonede

O schimbare majoră pe piața financiară românească! Românii preferă acum cryptomonedele în locul acțiunilor tradiționale.

Transformare Digitală

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, a adus în atenția publicului o tendință impresionantă în comportamentul investițional al românilor. La un eveniment recent, Petrescu a dezvăluit că numărul românilor înregistrați pe platformele de cryptomonede este de două-trei ori mai mare decât cel al investitorilor de pe Bursa de Valori București (BVB), care numără aproximativ 178.000 de persoane.

Tendințe Internaționale

Această tendință nu este izolată la nivel național, ci se observă și în alte țări. “Aveam discuții cu omologii mei din Franța și Marea Britanie și numărul celor care sunt activi pe platformele de cryptomonede depășește cu mult pe cei activi pe platformele bursiere tradiționale,” a explicat Petrescu. Activitatea se definește prin tranzacționarea cryptomonedelor cel puțin o dată la 15 zile sau lunar.

Potrivit lui Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, sunt estimări care arată că există câteva milioane de conturi active pe platformele de cryptomonede. Această informație subliniază amploarea adoptării cryptomonedelor în rândul românilor, o tendință care pare să se intensifice în anii următori.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *