fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,863.00-4.31%
  • ethereumEthereum$3,053.88-4.62%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.73-2.23%

Performanță Modestă pe Piața Cryptomonedelor pentru România

Interes scăzut sau prudență? Românii se mențin rezervați față de lumea crypto.

Într-o competiție nevăzută, România se aliniază cu țări precum Kazahstan sau Belgia. Află mai jos cum!

Venituri Modeste din Cryptomonede
Într-o analiză recentă efectuată de Chainalysis, România se clasează printre țările cu cele mai scăzute câștiguri din crypto în anul 2023, totalizând doar 170 de milioane de dolari. Această performanță ne poziționează la același nivel cu națiuni precum Kazahstan, Malaezia, Belgia și Suedia, departe de liderii pieței, precum Statele Unite sau Marea Britanie.

Comparație Internațională și Context de Piață
Global, anul trecut a fost marcat de o recuperare semnificativă în domeniul cryptomonedelor, cu un total de câștiguri de 37,6 miliarde de dolari, o schimbare majoră față de pierderile de 127,7 miliarde de dolari din 2022. Totuși, recordul absolut rămâne anul 2021, cu profituri de 159,7 miliarde de dolari din crypto.

Fluctuații Recente în Valoarea Bitcoin
Situația volatilă a pieței a fost ilustrată recent prin scăderea valorii Bitcoin cu 5.000 de dolari într-o singură zi, conform Coin Metrics. Deși cauza imediată a acestei scăderi nu este clară, Bitcoin menține o creștere anuală de 57%, sugerând o piață încă dinamică și imprevizibilă. Specialiștii consideră această ajustare ca fiind un pas necesar pentru stabilizare, eliminând unele din riscurile speculative acumulate

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *