fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,934.00-4.61%
  • ethereumEthereum$3,067.27-4.67%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.93-2.18%

ANAF Întărește Controlul asupra Veniturilor din Cryptomonede și Activități Online

Fiscul își îndreaptă atenția către coafeze, influenceri și cei care tranzactioneaza cryptomonede. Veniturile nedeclarate sunt în vizorul autorităților.

Replay intensificat al controalelor fiscale

Într-o mișcare fără precedent, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a intensificat verificările asupra veniturilor persoanelor fizice, punând accent pe sectoarele de înfrumusețare, promovarea online și tranzacțiile cu cryptomonede. Anul trecut, aceste domenii au contribuit semnificativ la bugetul de stat, iar tendința pare să se accentueze.

Focar pe discrepanțe și e-Factura

Discrepanțele majore între veniturile declarate și cele reale atrag măsuri drastice. ANAF a finalizat, doar în primele trei luni ale anului trecut, 512 acțiuni de control, evidențiind o creștere de 80% față de 2022. Problemele nu se opresc însă aici. Implementarea problematică a sistemului e-Factura și dificultățile de adaptare la noile cerințe tehnologice complică și mai mult situația contribuabililor.

Între dificultăți și soluții

Pe lângă intensificarea controalelor, ANAF se confruntă cu provocări în îmbunătățirea colectării taxelor și impozitelor. Dificultățile întâmpinate de contribuabili în utilizarea Spațiului Virtual Privat și obținerea semnăturii electronice sunt doar câteva dintre obstacolele majore. Totuși, la recenta dezbatere “FISC versus Cetățean”, reprezentanții instituției au promis că sunt conștienți de aceste probleme și lucrează la soluționarea lor.

Perspective

Cu toate acestea, chiar dacă unele dintre aceste probleme vor fi rezolvate, rămân multe alte aspecte care necesită atenție și investiții semnificative. În acest context, relația dintre Fisc și contribuabili rămâne tensionată, iar viitorul aduce atât provocări, cât și oportunități de îmbunătățire a sistemului fiscal românesc.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *