fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,223.000.41%
  • ethereumEthereum$2,023.66-0.18%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.21-2.30%

Transferul de cryptomonede pe exchange-uri străine este acum o infracțiune în Africa de Sud

africa de sud crypto

 

Conform unui raport publicat de Mybroadband, această nouă interpretare a legilor ce țin de schimburi valutare este inclusă într-un articol scris de IFWG (Intergovernmental Fintech Working Group), o comisie formată din autoritățile financiare din țară.

”Exchange Control Regulation 10(1)(c) prohibits transactions where capital or the right to capital is, without permission from the National Treasury, directly or indirectly exported from South Africa.”

… este textul despre care vorbim. Cei de la IFWG au adăugat că indivizii care nu respectă aceste reglementări pot fi amendați cu peste 17,500 de dolari și chiar până la 5 ani închisoare.

Între timp, exchange-urile ce activează pe teritoriul țării studiază încă această nouă reglementare. CEO-ul exchange-ului Altcoin Trader, Richard de Sousa a declarat de exemplu că firma sa analizează noua situație în care a fost pusă.

Alt lider al industriei crypto din țară, Marius Reitz, a afirmat că firma sa susține orice reglementare impusă de guvern însă nu se știe foarte clar cum această nouă regulă va fi implementată și aplicată.

”A phased approach to implementing regulation for the crypto industry in South Africa is a sensible approach which will assist in mitigating any potential negative implications of regulation.”

… a mai declarat Reitz, CEO-ul Luno Africa.

Recent, mai multe instituții financiaire din Africa de Sud au interzis clienților să cumpere cryptomonede cu cardurile de credit. Această nouă mișcare din partea autoritățiilor este văzut de unii ca o încerca de a cenzura utilizarea cryptomonedelor.

Rămâne totuși de văzut dacă această reglementare va face ca popularitatea cryptomonedelor să scadă sau dacă traderii vor căuta metode de a o ocoli, după cum a avertizat Reitz.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *