fbpx
  • bitcoinBitcoin$36,094.00-1.01%
  • ethereumEthereum$2,246.320.54%
  • ElrondElrond$81.022.25%

Tot mai multe țări adoptă Bitcoin sau plănuiesc să o facă

america latina crypto

 

Până acum, El Salvador și Paraguay și-au declarat intențiile de a oficializa statutul Bitcoin ca metodă de plată oficială. Acestea nu sunt însă singurele. Brazilia și Panama au planuri asemănătoare care urmează a fi implementate în viitorul apropiat.

Săptămâna trecută, președintele El Salvador, Nayib Bukele a aunțat că va trimite o propunere legislativă către parlament, propunere ce urmărește stabilirea Bitcoin ca metodă de plată oficială (legal tender).

Dacă legea va fi adoptată, El Salvador va deveni prima țară care oficializează cryptomonedele în acest mod. Anunțul a fost urmat de un tweet al președintelui, care urmărește atragerea investitorilor și antreprenorilor Bitcoin. Conform acestuia, beneficiile în a te muta în El Salvador sunt:

1. Great weather, world class surfing beaches, beach front properties for sale.
2. One of the few countries in the world with no property tax.
3. No capital gains tax for #Bitcoin, since it will be a legal currency.
4. Immediate permanent residence for crypto entrepreneurs.

Tweet-ul a atras un număr mare de comentarii din partea entuziaștilor crypto, inclusiv Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, care și-a exprimat interesul de a se muta în țară.

Bukele a mai menționat că decizia a fost luată din mai multe motive, însă principalele sunt îmbunătățirea situației economice a țării și incluziunea financiară a cât mai multor oameni. La momentul actual, 70% din cetățenii El Salvador nu au acces la bănci sau credite.

Foarte interesant este că 20% din PIB-ul El Salvador se datorează banilor trimiși acasă de către familiile celor din afara țării (emigranți).

Asta înseamnă că cetățenii din afara țării întâmpină dificultățile clasice legate de transferurile internaționale, cum ar fi timpul lung de procesare al acestora și taxele mari.

Un alt aspect care a dus la decizia președintelui, este numărul mare de dolari puși în circulație (printați) recent de US Federal Reserve care a dus la stabilizarea economiei pe plan domestic în SUA, dar la probleme în alte țări ca El Salvador cauzate de inflația monedei americane.

Deci, se vede acum care țări urmează să adopte Bitcoin: cele afectate de această inflație.

Următoarea pe listă pare a fi Mexic, cu unul dintre senatorii parlementului țării afișând interes pentru Bitcoin. La modul general, țările din America Latină par să fie mai din ce în ce mai interesate în nișa crypto, așa că, în viitor, este foarte probabil să apară situații similare cu cea din El Salvador.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *