fbpx
  • bitcoinBitcoin4.26%
    $26,810.00
  • ethereumEthereum3.26%
    $1,875.25
  • elrond-erd-2MultiversX-0.40%
    $36.27

Tocmai a fost lansat marketplace-ul NFT LooksRare

looksrare

Lansarea noului marketplace NFT LooksRare a fost inaugurată cu un Airdrop. Echipa a distribuit tokeni LOOKS oricărui utilizator care a înregistrat un volum de trading de cel puțin 3 ETH (în jur de 9100 de dolari) pe OpenSea în perioada 16 iunie – 16 decembrie 2021.

Conform paginii de tokenomics a proiectului, 12% din supply a fost alocat acestui aidrop, din totalul de 1 miliard de tokeni. Datele Dune Analytics arată că 185,223 de adrese Ethereum sunt eligibile pentru recompense între 125 și 10,000 de tokeni LOOKS, în funcție de volumul de trading.

La scurt timp după ce a fost lansat pe Uniswap, token-ul LOOKS a ajuns la un maxim de 4.71 de dolari înainte de a se stabiliza oarecum în jurul valorii de 1.75 dolari. La momentul actual, valoarea token-ului este de 2.78 dolari conform CoinGecko.

Airdrop-ul poate fi considerat un ”vampire attack,” adică o mișcare strategică ce are ca obiectiv atragerea de utilizatori de la un alt proiect competitor. ”Atacurile” de acest tip implică de obicei oferirea de recompense în tokeni nativi cu speranța că acest lucru va atrage lichiditate.

Un alt proiect similar pe nume Infinity a încercat să realizeze un astfel de atac împotriva OpenSea în luna octombrie 2021. Acesta nu a reușit însă să capete impuls după lansare. Echipa LooksRare spune că își va recompensa utilizatorii în mod constant.

Fiecare tranzacție executată pe marketplace include un comision de 2% ce va fi plătit celor ce pun la staking tokeni LOOKS. În contract, OpenSea percepe un comision de 2.5%, dar care nu este însă plătit înapoi utilizatorilor.

Deși mai multe marketplace-uri NFT s-au bucurat de creșteri în 2021, OpenSea este de departe câștigătorul anului trecut în materie de volum de trading și număr de utilizatori pe platformă. În 2021 OpenSea a înregistrat un volum de trading de ordinul 14 miliarde de dolari.

Singurul avantaj, dacă se poate numi astfel, pe care îl au proiectele ca LooksRare este că OpenSea nu are un token nativ care poate fi utilizat pentru recompense către useri.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *