fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.09%
    $22,960.00
  • ethereumEthereum-1.67%
    $1,579.64
  • elrond-erd-2MultiversX-1.39%
    $43.42

TerraUSD (UST) devine al treilea cel mai mare stablecoin după market cap

terra ust

Conform datelor CoinGecko, stablecoin-ul ecosistemului Terra, UST, este acum a 13-a monedă din topul crypto, având un market cap de 17.6 miliarde de dolari. UST a depășit BUSD (ce are un market cap de 17.3 miliarde la momentul scrierii), ajungând al treilea cel mai mare stablecoin.

Totuși, după cum a menționat și popularul reporter Colin Wu, deși market cap-ul UST este mai mare, moneda facilitează un volum de doar aproximativ 20% din cel al BUSD. Creșterea explozivă a market cap-ului denotă de asemenea creșterea în popularitate a ecosistemului Terra în sine.

Creșterea a fost într-o anumită măsură alimentată și de decizia celor din spatele Fundației Luna să cumpere Bitcoin pentru a fi utilizat drept colateral pentru UST. După cum am precizat în articole precedente, fundația va utiliza Bitcoin pentru a se asigura că UST rămâne fixat la 1 dolar chiar dacă condițiile pieței devine extrem de nefavorabile (volatilitate, scăderi mari, etc.)

Făcând parte din categoria stablecoin-urilor algoritmici, asta înseamnă că Terra ”arde” (burn) LUNA pentru a minta UST. Asta înseamnă că o acțiune bruscă a prețului LUNA ar putea duce la schimbări de preț în UST, de unde și nevoia de colateral.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *