fbpx
  • bitcoinBitcoin4.24%
    $26,808.00
  • ethereumEthereum3.20%
    $1,874.74
  • elrond-erd-2MultiversX-0.86%
    $36.26

Supply-ul de Ether pe exchange-urile centralizate atinge un nou minim

 

Conform analiștilor Glassnode, suma totală de Ethereum pe platformele exchange a scăzut la nivelul cel mai mic din ultimii 2 ani.

Aceștia estimează că doar 13.3 milioane de tokens Ether sunt stocați în exchange-urile centralizate, cel mai mic număr înregistrat din iunie 2019 și până în prezent. 

Altfel spus, platformele centralizare ’dețin’ aproximativ 52.4 miliarde de dolari în ETH, sau 11.5% din supply-ul Ethereum.

Numărul de tokens Ether pe exchange-urile centralizate a scăzut cu 30% în ultimele 9 luni, după maximul de 19 milioane atins în septembrie 2020.

Un sold scăzut de ETH pe platformele de trading este echivalent cu o perioadă bullish pentru piețe, deoarece reprezintă o scădere a supply-ului, în raport cu cererea pe aceste platforme. 

Diminuarea numărului de tokens sugerează că investitorii vechi își mută asset-urile în conturi sigure sau își blochează fondurile pentru a beneficia de comisioane oferite de protocoalele DeFi sau staking.

În raportul de luni, intitulat ”Week on Chain”, Glassnode a menționat că a avut loc o reducere a interesului în Bitcoin, în favoarea Ethereum. 

Analiștii Glassnode au studiat tranzacțiile recente, făcute de investitorii Bitcoin vechi (între 6 luni și 3 ani), observând o creștere distinctă a acestora după o perioadă lungă de holding.

Acest lucru reprezintă o dovadă a faptului că investitorii long-term au trecut în mod recent la ETH.

 

“Whilst this is only an empirical observation (correlation causation), the distinct increase in these older BTC being spent back into circulation after a prolonged period of holding makes a compelling case.”

 

… au comentat analiștii.

Aceștia au mai adăugat că, activitatea on-chain pe Ethereum a crescut considerabil în ultimele 4 săptămâni, în mijlocul trendului bullish al prețului Ether.

Numărul total de inițializări smart contracts, tranzacții Uniswap și tranzacții zilnice au crescut notabil de la începutul anului. 

Tranzacțiile zilnice au atins un ATH (All-Time High) de 1.63 milioane în această săptămână, fapt ce reprezintă o creștere de 22.5% în comparație cu ultimul maxim atins în decembrie 2017.

Astăzi, 11 mai 2021, Ether era vândut și cumpărat pentru un preț de puțin sub 3900 de dolari – stabilizându-se după recentul ATH, de 4220 de dolari, de pe 10 mai.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *