fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,823.00-0.98%
  • ethereumEthereum$1,870.68-1.37%
  • ElrondElrond$60.43-1.38%

SUA: O lege ce vizează sectorul crypto avansează în senat pentru statul Nebraska

 

Oficiali ai statului Nebraska din SUA au aprobat o propunere legislativă care permite băncilor să ofere servicii crypto.

Senatorii statului au aprobat propunerea în prima dintre cele 3 runde de vot necesare pentru adoptare, cu 39 senatori votând pentru.

Introdusă de republicanul Mike Flood, în ianuarie, Legislature Bill 649 urmărește adoptarea ”Nebraska Financial Innovation Act” și crearea unor instituții care să poată gestiona asset-uri digitale.

Legea urmărește, de asemenea, supervizarea și stabilirea unui set de reglementări pentru astfel de instituții.

Propunerea ar face Nebraska al doilea stat din SUA care stabilește o legislație ce vizează băncile crypto, permițându-le să faciliteze tranzacții în sectorul crypto.

Wyoming a fost primul stat care a implementat astfel de legi, inaugurând prima banca crypto, în septembrie 2020.

Flood a menționat că a luat decizia de a introduce această lege în urma unei discuții cu un prieten antreprenor, care s-a mutat în Wyoming pentru industria cryptomonedelor dezvoltată în stat.

Acesta a mai precizat că Nebraska are oportunitatea de a adopta devreme piața crypto și de a introduce reglementări potrivite, ceea ce ar putea ajuta statul să beneficieze de locuri de muncă în domeniile tech și finance.

 

 “This is a once-in-a-lifetime opportunity not only for my district but the state of Nebraska.”

 

… a afirmat senatorul Flood.

Nu toți senatorii statului împărtășesc însă acest sentiment. Unii dintre ei sunt încă sceptici cu privire la consecințele introducerii unei astfel de măsuri. Senatorul Steve Erdman, de exemplu, a declarat:

 

”This bill is not anywhere close to being in a form where it could pass.”

 

Conform unor articole publicate de Cointelegraph, Flood a introdus inițial două propuneri legislative legate de nișa crypto, una din ele se referindu-se la clasificarea asset-urilor digitale și a tehnologiilor aferente, cum ar fi smart contracts și private keys

Inițiativa reglementării nu a mai progresat din februarie, când a avut loc o ședință în care s-au discutat și dezbătut detalii ale acesteia.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.