
Deși până la 66% dintre africani au afirmat că au fost expuși la activele digitale precum Bitcoin, aproximativ 82% dintre respondenți au declarat că nu au deținut niciodată criptomonede. Astfel, concluziile unui studiu sugerează că adoptarea criptomonedelor este mai semnificativă în țările africane mai sărace decât în țări mai dezvoltate precum Kenya și Africa de Sud.
Țările sărace, liderii Africii în adoptarea criptomonedelor
Conform unui studiu realizat de Kasi Insights, un institut de cercetare din Kenya, până la 82% dintre africani nu au deținut niciodată criptomonede. Dintre cei rămași, doar 8% au recunoscut că dețin active digitale, cum ar fi Bitcoin. În contrast, până la 66% dintre respondenți au afirmat că au fost expuși la criptomonede. Cu toate acestea, doar 8% au declarat că au avut “o expunere considerabilă la criptomonede”.
“Kenya, deseori numită ‘Silicon Valley a Africii’, nu participă la fel de activ pe piața de criptomonede din Africa, nici Africa de Sud. În schimb, am observat că țările mai sărace au o adoptare, conștientizare și utilizare mai mare, cum ar fi Namibia și Angola”, a declarat raportul.
Sprijinul guvernamental, cheia adoptării
Studiul, realizat în 19 țări africane, sugerează de asemenea că este necesar sprijinul sau încurajarea guvernamentală pentru a atinge obiectivul de adoptare în masă a criptomonedelor. Raportul a îndemnat de asemenea participanții la piața de criptomonede să “ia în considerare dezvoltarea relațiilor cu autoritățile locale pentru a genera o mai mare conștientizare și a influența o reglementare favorabilă.”
Referitor la demografia utilizatorilor de criptomonede din Africa, studiul arată că milenialii sunt în frunte cu 60%, în timp ce generația baby boomer reprezintă doar 1% din investitorii africani în criptomonede. De asemenea, datele sondajului arată că bărbații reprezintă 54% dintre investitorii africani.
Întrebați de ce au investit în active digitale, o treime dintre investitori au spus că au făcut-o pentru a “face bani rapid”. Aproximativ 28% dintre respondenți au declarat că au devenit investitori în criptomonede deoarece doreau să-și diversifice portofoliile, în timp ce 17% au făcut-o doar pentru că nu au vrut să rateze ocazia.

newsletter crypto bully
CryptoBully este un Newsletter marca Cryptonita unde incercam sa abordam subiectul crypto cu o tenta mai pozitiva – Subscribe si hai cu noi.