fbpx
  • bitcoinBitcoin0.05%
    $22,968.00
  • ethereumEthereum-1.61%
    $1,577.68
  • elrond-erd-2MultiversX-0.80%
    $43.41

Studiu: 4 din 10 români au auzit de criptomonede

Un nou studiu realizat de Tradesilvania pe piața din România arăt că 96% din adulţii conectaţi la internet au auzit de criptomonede, cea mai mare parte fiind respondenţi din oraşele mari, cu un nivel superior de educaţie. Studiul arata că 4 din 10 persoane din România au auzit, deţin sau au deţinut criptomonede.

Ca şi popularitate, Bitcoin continua să fie cea mai cunoscută criptomoneda în rândul romanilor. Aceasta se regăseşte portofelele a doua treimi din numărul romanilor ce deţin criptomonede. Alte monede cu o mare popularitate în România sunt Ethereum, Dogecoin şi Elrond. Potrivit studiului, Elrond este deţinut de 8% din numărul total de posesori de crypto din România.

În cazul NFT-urilor, 1 din 2 adulţi romani cu acces la internet au auzit de acestea. Studiul de piaţă arata că 1 din 5 respondenţi care au auzit de acestea au măcar un NFT în portofelele lor. Sondajul arata că 55% dintre romanii familiarizaţi cu noţiunea de criptomonede doresc că băncile din România să ofere servicii crypto.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *