fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,755.00-1.04%
  • ethereumEthereum$1,610.78-0.88%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.674.32%

Stablecoins ar putea fi benefice pentru băncile centrale

Stablecoins sunt un mecanism bun pentru aa oferi băncilor centrale o scurtătură pentru a avea propriile monede digitale, a declarat marți un consilier al Rezervei Federale din New York la un eveniment la Londra.

„În loc să emită propria monedă digitală, băncile centrale ar putea susține monedele stabile, permițându-le să fie susținute unul la unu cu solduri într-un cont bancar central”, a declarat Antoine Martin, consilier pentru stabilitate financiară la Rezerva Federală a Băncii din New York.

„Adaptarea la un mediu de reglementare și legislativ este o sarcină importantă și dificilă, dar este probabil mai ușoară decât gestionarea unui CBDC, mai ales că sectorul privat oferă în prezent toate mijloacele digitale de plată”, a transmis Antoine.

 

Martin a făcut o comparație între stablecoins și platformele chineze de plată Alipay și Tenpay, descriindu-le drept foarte asemănătoare. Atunci când utilizatorii acestor servicii transferă bani, platformele trebuie să dețină echivalentul yuanului în banca centrală chineză, la fel ca monedele stabile

Comentariul a sugerat o posibilă schimbare a gândirii privind monedele stabile, deoarece consilierul Fed din New York a susținut anterior că este puțin probabil ca monedele stabile să fie viitorul plăților, potrivit unei postări pe blog publicată în februarie.

Într-o altă postare pe blogul Fed din New York din aprilie 2021, Martin a scris  că monedele stabile sunt „mai riscante” decât CBDC-urile, deoarece valoarea activelor care susțin moneda ar putea fluctua.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *