fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.31%
    $22,897.00
  • ethereumEthereum-3.54%
    $1,572.14
  • elrond-erd-2MultiversX-5.04%
    $42.46

Stablecoin-ul UST atinge un market cap de 10 miliarde de dolari

terraUST

Token-ul nativ ecosistemului Terra, LUNA, a devenit rapid unul dintre cryptomonedele cu cele mai impresionante creșteri din ultima lună. Se pare acum că întreg ecosistemul îi calcă pe urme, cu stablecoin-ul UST de pe aceeași rețea ajungând la un market cap de 10 miliarde de dolari.

Deși stablecoin-urile centralizate ca USDT și USDC sunt în continuare cele mai utilizate, se pare că discuțiile purtate în jurul eliberării acestora ar putea deschide calea către mainstream celor descentralizate, cum ar fi UST.

Reamintim că USDT (Tether) avea o dominanță pe această piață de peste 95% în urmă cu câțiva ani. Odată cu lansarea stablecoin-ul celor de la Circle (USDC) însă, situația s-a schimbat, cel din urmă ajungând la un market cap de aproximativ 50% din cel al USDT.

Pe măsură ce mai multe guverne din lume au ridicat semne de întrebare cu privire la aceste stablecoin-uri, s-ar părea că este un moment bun ca discuția să se mute în jurul celor descentralizate. UST a reușit să ajungă la 25% din market cap-ul USDC în anul 2021, fapt ce demonstrează că există o cerere față de un astfel de produs.

Bineînțeles, această creștere nu ar fi fost posibilă fără evoluția pozitivă monedei LUNA, și implicit a ecosistemului Terra.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *