fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,007.344.55%
  • ethereumEthereum$1,273.307.61%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.331.55%

Soteheby’s pune la licitație codul original WWW sub formă de NFT

sotheby's licitatie www

 

Sotheby’s va licita un NFT ce include codul original World Wide Web (WWW) luna viitoare. Anunțul a fost făcut marți.

Codul a fost scris de Sir Tim Berners-Lee, în 1989, și va fi scos la licitație pe 23 iunie.

Licitația va începe de la 1000 de dolari. E important de menționat că NFT-ul este semnat de Berners-Lee și conține foile sale originale.

“Why an NFT? Well, it’s a natural thing to do as when you’re a computer scientist and when you write code and have been for many years. It feels right to digitally sign my autograph on a completely digital artefact.”

… a comentat acesta. NFT-ul mai conține și alte câteva elemente, și anume o animație pentru vizualizarea codului, o scrisoare a lui Berners-Lee despre cod și modul în care l-a creat, un poster digital cu codul original scris în Python și semnătura sa, totul în format digital.

Fișierele reprezentate de NFT conțin în jur de 9555 linii de cod, în 3 limbaje de programare și un protocol inventat de Berners-Lee. Acesta a lucrat la HTML, HTTP și URLs.

Cercetătorul a comentat decizia de creare a NFT-ului, spunând că acesta, ca toate NFT-urile în mod general, ar fi o creație ”playful” a oamenilor, dar și cea mai potrivită metodă de a demonstra dreptul la proprietate de până acum. Practic, în viziunea sa, NFTs sunt modalitatea ideală de a imortaliza originile internetului.

Toate veniturile încasate din urma licitației vor fi trimise către inițiative susținute de Berners-Lee și soția sa. Licitația este a 3-a organizată de Sotehby’s, care include NFTs.

Casa de licitații a vândut primul său NFTs creat de artistul anonim cunoscut sub numele de Pak în aprilie. Al doilea NFT a fost vândut săptămâna trecută – un CryptoPunk rar care s-a vândut pentru aproape 12 milioane de dolari.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *