fbpx
  • bitcoinBitcoin$36,188.00-0.66%
  • ethereumEthereum$2,253.211.48%
  • ElrondElrond$81.012.47%

Solana la un nou ATH în timp ce restul pieței crypto stagnează

 

În vremuri destul de tulburi pentru investitorii din poziții long pe nișa crypto, o cryptomonedă de top are o performanță deosebit de bună, în ciuda celor mai recente dezastre: Solana.

Această cryptomonedă este deocamdată a treisprezecea cea mai mare ca market cap, crescând cu 15% în ultimele 24 de ore și cu nu mai puțin de 55% în ultima săptămână, potrivit datelor furnizate de CoinMarketCap.

Solana a înregistrat un ATH de 48,43 de dolari în dimineața zilei de 26 aprilie 2021, iar la ora updatării acestui articol, o unitate ajunge la 47,35 dolari, valoarea întregii rezerve ridicându-se la un market cap de 12,7 miliarde de dolari.

Analiștii susțin că această creștere este o urmare naturală a mai multor anunțuri făcute în ultima perioadă. Blockchainul omonim este unul considerat low-cost si totodată cu o viteză îndeajuns de mare. 

Săptămâna trecută, exchange-ul de instrumente derivate dYdX a listat instrumente derivate fee-free Solana cu leverage de pâna la 10x, ceea ce înseamnă destul de mult, pentru cei cei implicați la acest nivel de trading.

Cryptomoneda a fost lansată de Fundația Solana (Elveția) în martie, anul trecut, după 3 ani în faza de development. Analiștii spun că traiectoria sa în clasamente este inegalabilă, pe fondul acestui întreg bull run din ultima perioadă. De la începutul anului, Solana a înregistrat o creștere de 26 de ori.

Pe nișa spot trading, Solana își lasă semnătura prin același fenomen de Boom, din moment ce vinerea trecută, volumul tranzacțiilor a atins 2 miliarde de dolari, conform cifrelor CoinMarketCap.

Pe fondul stagnării restului pieței, care a și suferit o lovitură grea spre sfârșitul acestei săptămâni, succesul Solana este o promisiune pozitivă în direcția altcoins.

De joia trecută, piața activelor crypto se mișca din rău, în mai rău, Bitcoin scăzând de la aproximativ 54.000 de dolari la minime de 48.000 de dolari. Bitcoin a revenit totuși încet la prețul actual, aproape de 53.000 de dolari.

Mulți dau vina acestui fenomen pe faptul ca Joe Biden ar fi făcut propunerea de a dubla impozitele pe câștigurile de capital pentru cei mai bogați dintre americani. Crypto HODLers, dintre care o mică parte compun și elita economică a Americii, ar trebui să ajungă să plătească până la 40%, dacă ar transforma rezervele de Bitcoin în cash.

Mai mult decât atât, volatilitatea Bitcoin a fost de asemeni încurajată de numeroase zvonuri neîntemeiate, cum că secretarul Trezoreriei SUA ar fi fost pe punctul de a acuza diverse instituții financiare de spălarea banilor prin transferul de cryptomonede. 

Aceste vești sumbre, împreună cu o pană de curent din provincia Xinjiang din China, regiune care susține multe mining farms și căreia i se datorează o parte imensă a hash rate-ului Bitcoin, ar constitui principalele motive pentru lichidări ce au depășit 10 miliarde de dolari.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *