fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,406.00-0.47%
  • ethereumEthereum$3,391.47-0.66%
  • elrond-erd-2MultiversX$61.570.03%

SBF dezvăluie situația financiară a exchange-ului FTX

Fostul CEO FTX, Sam Bankman-Fried, intenționează să strângă capital pentru a recupera fondurile clienților, după ce vineri a depus falimentul. Sam Bankman-Fried susține că scopul său este să obţină lichiditate, să plătească datoriile către clienţi şi să repună afacerea pe picioare. El a dezvăluit, de asemenea activele lichide semi-lichide și nelichide pe care le deține FTX în prezent. Cu toate acestea, FTX are peste un milion de creditori, iar investitorii instituționali se retrag din FTX. Compania deţine încă 8 miliarde de dolari în active lichide, 5,5 miliarde de dolari în active semilichide și 3,5 miliarde de dolari în active nelichide.

În tweet-urile anterioare, SBF a spus că FTX gestiona volum de aproape 10 miliarde de dolari pe zi. Cu toate acestea, efectul de levier a fost mai mare decât și-a dat seama, iar prăbușirea pieței a provocat o criză de lichiditate. Sam Bankman-Fried crede că ar putea strânge fonduri de la investitori. Cu toate acestea, el şi-a recunoscut eşecul. În plus, el crede că obiectivele sale actuale trebuie să se concentreze pe transparență, precum și pe plată datoriilor către clienţi.

Mai multe entități raportează acum probleme de retragere și faliment pe măsură ce efectele prăbușirii FTX se extind. BlockFi intenționează să depună declarația de faliment, FTX Bahamas solicită protecție în caz de faliment în conformitate cu Capitolul 15, iar licența FTX Australia a fost suspendată de Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *