fbpx
  • bitcoinBitcoin$62,113.001.76%
  • ethereumEthereum$3,423.951.11%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.301.82%

Rata inflației pe Ianuarie ar putea crește prețul Bitcoin

Bitcoin a înregistrat o creștere a presiunii de cumpărare, pe măsură ce investitorii și balenele s-au adunat către activul digital când prețul său a scăzut sub 21,500 USD. Potrivit datelor din lanț raportate luni de CoinGape, a existat un interes crescut din partea balenelor pentru Bitcoin, ceea ce a condus la o creștere de aproape 2% a prețului său de la un minim de 21.460 USD în ultimele 24 de ore.

În prezent, piața așteaptă datele indicelui prețurilor de consum (IPC) din SUA pentru ianuarie. Cu toate acestea, factorii macroeconomici majori s-au răcit înainte de publicarea IPC de către Biroul de Statistică al Muncii din SUA. Randamentele trezoreriei americane, prețurile petrolului și indicele dolarului american (DXY) au început deja să scadă după o creștere semnificativă.

 

Între timp, rata inflației din SUA este de așteptat să fie de 6,2% în ianuarie, cea mai scăzută din octombrie anul trecut. Această cifră a scăzut semnificativ în decembrie de la 7,1% la 6,5%. Potrivit biroului de tranzacționare JPMorgan, o scădere sub 6,3% va împinge piața în sus cu 2,5-3%.

Dolarul slab a ajutat, de asemenea, recuperarea Bitcoin, precum și piața mai largă, deoarece factorii macroeconomici majori au început să scadă. Indicele dolarului american (DXY) a scăzut cu 0,32% până la 102,96 astăzi, după ce a crescut peste 103,50 în ultima săptămână.

Comercianții speră ca o redresare a pieței să continue pe fondul răcirii inflației și a datelor puternice privind locurile de muncă, iar creșterea recentă a prețului Bitcoin ar putea contribui la o redresare mai largă a pieței pe fondul planurilor de represiune a criptomonedei ale autorităților de reglementare din SUA. Potrivit unui analist cripto, dacă datele CPI din SUA scad, prețul BTC ar putea ajunge la o creștere de 25.000 USD. BTC se tranzacționează în prezent la 21.822 USD, în timp ce prețul Ethereum este la 1.508 USD, în creștere cu 2% în ultimele 24 de ore.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *