fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.04%
    $22,969.00
  • ethereumEthereum-1.65%
    $1,578.53
  • elrond-erd-2MultiversX-0.82%
    $43.48

Primul Bitcoin ETF din SUA a generat un volum de trading de 1 miliard de dolari în prima zi

proshares bitcoin etf

Fondul ProShares Bitcoin Strategy a înregistrat o performanță impresionantă în ceea ce privește volumul de trading, atingând o valoare de 1 miliard de dolari în prima zi de la lansare.

Pe primul loc în acest sens este ETF-ul Blackrock US Carbon Transition Readiness, care a debutat cu un volum de trading de 1.16 miliarde de dolari în luna aprilie. ETF-ul celor de la ProShares a fost listat pe bursa din New York (NYSE) pe 19 octombrie, la un preț de deschidere de 40.88 dolari per share.

Conform datelor Trading View, fondul (cu acronimul BITO) a încheiat ziua cu un preț de 41.94 dolari și 24.313 milioane de acțiuni (shares) vândute – de unde și volumul de puțin peste 1 miliard de dolari.

Eric Balchunas, analistul celor de la Bloomberg, spune că acest ETF a generat cel mai mare volum de trading ”natural” din istorie. După cum am precizat mai sus, ETF-ul Blackrock a generat în realitate cel mai mare volum de trading în prima zi de lansare.

Diferența este, conform lui Balchunas, că investițiile în ETF-ul Blackrock au fost aranjate încă dinainte de lansarea fondului, în timp ce în cazul ProShares, volumul de trading a fost natural, orice participant la piață contribuind la numărul record, fără o coordonare în prealabil.

Conform unor rapoarte, au fost investiți aproximativ 570 de milioane de dolari în ETF-ul ProShares în prima zi, fapt ce reprezintă un număr destul de impresionant dacă ținem cont de faptul că inflow-ul de bani în ETF-uri legate de aur și argint este de ordinul 3 și respectiv 1.7 miliarde – în decursul unui an.

Răspunsul din partea pieței este deci unul copleșitor pozitiv, însă performanța foarte bună ar putea avea și dezavantaje. Balchunas argumentează faptul că următoarele Bitcoin ETFs ar putea avea de suferit, din moment ce vor fi lansate după ce o parte din investitori au ales deja ETF-ul ProShares drept obiect de investiții.

“BTC futures have been overseen by the SEC’s sister agency, The Commodities Futures Trading Commission, for the past four years.”

… a declarat ieri, pe 19 octombrie, directorul SEC Gary Gensler cu privire la motivul pentru care agenția preferă ETF-urile bazate pe futures și nu pe piața spot. Următorul Bitcoin ETF aprobat de SEC va fi cel mai probabil cel al Valkyrie, în decursul acestei săptămâni.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *