
Pe 14 iunie, președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan a îndemnat banca centrală a țării să înceapă să exploreze asset-urile crypto. Hassan a spus că decizia a fost luată pe fondul impactului tot mai mare a monedelor digitale la nivel global.
Aceasta a constatat adopția scăzută a nișei crypto în zona Africa de Est, spunând că multe țări din regiune nu au acceptat sau nici măcar nu au început să folosească această nouă clasă de asset-uri.
“My call to the Central Bank is that you should start working on that development. The Central Bank should be ready for the changes and not be caught unprepared.”
… a fost îndemnul președintelui. Comentariile lui Hassan apar în timp ce alte economii emergente din regiunea America Latină par să facă pași mari spre adopția crypto. Exemplul cel mai bun este El Salvador, care a oficializat statutul Bitcoin în țară.
Deși oficialii țărilor africane s-au mișcat încet în ceea ce privește recunoașterea și stimularea economiei crypto, continentul reprezintă un punct activ în termeni de tranzacții peer-to-peer de câțiva ani chiar.
Conform Useful Tulips, regiunea Subsahariană din Africa reprezintă a doua regiune ca P2P trading din lume, după America de Nord, cu aproximativ 16.5 milioane de dolari volum de trading săptămânal.
Nigeria contribuie jumătate din această valoare, fiind doar în spatele SUA ca numărul de tranzacții P2P. Kenya e pe locul doi în Africa cu aproape 3 milioane volum de trading săptămânal, urmată de Ghana cu 2 milioane și Africa de Sud cu 1.6 milioane.
Tanzania e pe locul 7 pe această listă, cu aproximativ 90,000 de dolari ca volum de trading săptămânal.