fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,754.00-0.92%
  • ethereumEthereum$1,610.35-0.95%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.634.19%

O propunere legislativă crypto a ajuns în parlamentul argentinian

crypto argentina

Reprezentatul provinciei Mendoza din Argentina, Jose Luis Ramon, a introdus o propunere legislativă care permite plata completă sau parțială a salariilor angajaților la stat în cryptomonede.

Ramon spune că această propunere ar permite cetățenilor să-și îmbunătățească autonomia financiară și să păstreze puterea de cumpărare a salariilor lor.

Angajații ar putea alege să fie plătiți parțial sau complet într-un asset digital la alegerea lor. Reprezentatul a declarat că obiectivul acestei inițiative este să promoveze o mai bună autonomie și guvernanță a salariilor oamenilor.

Dacă această propunere va fi aprobată, va permite argentinienilor care lucrează în afara țării să nu își convertească veniturile în moneda națională a țării: peso argentinian.

Argentina e ultima dintr-o listă tot mai mare de țări din America Latină care și-au sporit eforturile de adopție crypto, pe fondul unei situații economice precare. Economia Argentinei a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19.

În iunie, președintele țării a declarată că rata de inflație din țară se apropie de 50%. Cetățenii țării au început să se uite spre alte asset-uri, cum ar fi cryptomonedele, din cauza așteptărilor că această inflație va devaloriza moneda națională a țării.

De la începutul pandemiei, guvernul a printat cantități mari de bani, fapt ce a dus la dezechilibre monetare și fiscale, factorii principali ce au dus la rata mare de inflație.

Conform economistului Victok Beker, este probabil ca această rată să crească până la 60% anul acesta dacă guvernul nu reușește să vină cu un plan viabil pentru a rezolva situația.

El Salvador a apărut recent la știri în mod similar, existând discuții cu privire la plata salariilor în crypto la scurt timp după ce statul a adoptat Bitcoin ca metodă de plată oficială.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *