fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,150.901.59%
  • ethereumEthereum$1,288.931.45%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.821.82%

O firmă canadiană lansează o mașină electrică ce poate realiza crypto mining în timp ce e parcată

daymak masina crypto mining

Producătorul canadian de mașini electrice numit Daymak, a anunțat lansarea unei mașini electrice care poate mina Bitcoin, Ether și Dogecoin în timpul încărcării sau când e parcată.

Conform anunțului făcut marți, mașina se va numi ”Spiritus,” va fi lansată în 2023 și va fi echipată cu GPUs pentru crypto mining. Totuși, compania nu a oferit prea multe detalii în legătură cu hardware-ul folosit și capabilitățile de mining.

Anunțul descrie mașina ca un nod de crypto mining eco-friendly care include hardware Daymak Nebula, un wallet Nebula și capabilități de încărcare folosind energie solară. Cei de la Daymak spun că spre deosebire de alte mașini, Spiritus nu își va pierde valoarea de-a lungul timpului:

“Whereas most vehicles are depreciating while they sit in your garage, the Nebula Miner will make you money while your Spiritus is parked.”

Deși această realizare tehnologică ar fi interesantă, e puțin probabil să se dovedească a fi o soluție economică, sau măcar profitabilă, din pricina echipamentului de mici dimensiuni care ar putea fi instalat pe un astfel de vehicul.

Într-un tweet, cei de la Documenting Bitcoin au descris invenția ca fiind incredibilă, dar fără sens:

”The Canadian auto manufacturer Daymak, just announced their new series of electric cars will mine #Bitcoin with solar energy when charging, and they’re accepting #Bitcoin as payment. This is pointless, but incredible at the same time.”

Oficiali Daymak au mai anunțat că aplicația Nebula Wallet va oferi features de staking pentru șoferii mașinii, fiind compatibilă cu Bitcoin, Ethereum, Doge, Cardano și alte cryptomonede.

Daymak a început să accepte precomenzi pentru mașină cu plata în Doge, Ether, ADA și BTC. Aceștia au mai precizat că sunt în cursul unor discuții cu diverse exchange-uri crypto pentru a oferi clienților posibilitatea închirierii mașinii via crypto.

Spiritus va fi lansat în 2 variante, unul ”deluxe” cu prețul de 19,995 dolari și un model ”ultimate” care costă 149,000 de dolari. Se pare că cele două modele sunt diferite doar din perspectiva performanțelor cum ar fi viteză maximă, baterie și alte funcții ca wireless charging și culoarea vopselei, și nu a capabilităților de crypto mining.

Nu e prima dată când o mașină e echipată cu hardware de mining. În ianuarie, un fan crypto cu numele de Simon Bryne a instalat echipament portabil de mining pe mașina sa hibridă BMW i8. La momentul respectiv, se estima că mașina lui Bryne ar putea genera  profituri de 122,000 de dolari pe an.  

“We envision a future where your highway tolls, your parking and your drive-thru order will be paid directly on the fly with crypto. Your online bills and your banking can be handled through the same software platform paid in crypto.”

… a declarat în final CEO-ul Daymak, Aldo Baiocchi.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *