fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,607.00-1.26%
  • ethereumEthereum$3,764.61-2.10%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.85-0.14%

Mustafa Al-Bassam: De la Hacker la Fondatorul Celestia

Insight-uri din Trecutul unui Hacker

De la atacuri cibernetice îndrăznețe la fondarea unei companii de cryptomonede, Mustafa Al-Bassam împărtășește experiențele sale. Descoperă cum un tânăr hacker a devenit un influent CEO în lumea crypto.

Începuturi Controversate

Mustafa Al-Bassam, co-fondator și CEO al Celestia, a dezvăluit recent detalii despre anii săi timpurii ca hacker, inclusiv atacuri semnificative asupra CIA și Bisericii Baptiste Westboro. Începându-și cariera de hacker în adolescență, ca membru al grupului LulzSec, Al-Bassam a fost implicat în diverse atacuri cibernetice, inclusiv un atac DDoS notabil împotriva site-ului CIA.

Confruntare Radio Live

Al-Bassam rememorează cu predilecție hack-ul Bisericii Baptiste Westboro, realizat în timpul unei emisiuni radio live. Într-un video de acum 13 ani, el se confruntă cu Shirley Phelps-Roper de la Westboro Baptist Church. În timp ce Biserica primea amenințări cu închiderea site-urilor lor, Al-Bassam a dezvăluit că nu grupul său era responsabil, ci un alt hacktivist, Jester.

De la Hacker la Expert în Securitate Cibernetică

LulzSec, grupul lui Al-Bassam, a hackuit numeroase organizații mari, inclusiv CIA, Agenția Britanică pentru Crima Organizată Serioasă, Fox și Sony. La vârsta de 18 ani, Al-Bassam, cunoscut online ca tFlow, a primit o sentință suspendată de 20 de luni și a fost obligat să efectueze 300 de ore de muncă în folosul comunității.

O Perspectivă Nuanțată asupra Eticii în Hacking

Al-Bassam subliniază complexitatea eticii în hacking, respingând simplificarea în termeni de “pălării albe” și “pălării negre”. El argumentează că majoritatea băncilor din Marea Britanie nu implementează corect criptarea HTTPS pe site-urile lor și critică sistemul fundamental defect al cardurilor de credit/debit.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *