
Microsoft a zguduit lumea gaming-ului odată cu anunțul achiziției companiei Activision Blizzard, cunoscută pentru jocuri ca Warcraft și Call of Duty, pentru o sumă de 68.7 miliarde de dolari. Cei de la Microsoft spun că mișcarea a fost făcută în anticiparea metaverse-ului.
”Gaming-ul este cea mai dinamică și interesantă categorie de entertainment dintre toate platformele din ziua de azi, și va juca cel mai probabil un rol cheie în dezvoltarea platformelor metaverse.”
… a declarat CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. Deși jocuri pe Ethereum ca Decentraland și The Sandbox sunt văzute ca o versiune timpurie a metavers-ulu, nu am văzut până acum mișcări mari în zona metaverse din partea companiilor mari de gaming, chiar dacă câteva dintre ele au anunțat deja lansări de NFT-uri.
Cei de la Microsoft în schimb sunt implicați în spațiul crypto de câțiva ani deja, anunțând cu ceva timp în urmă un parteneriat cu compania de software din spatele Ethereum, ConsenSys. Fondul venture M12 al Microsoft a investit de asemenea recent în Palm NFT Studio și a lansat chiar o serie de NFT-uri cu tematică Minecraft.
Tehnologiile VR și AR sunt așteptate să joace un rol uriaș în viitorul metaverse-ului. Deși Microsoft nu a făcut mișcări mari în spațiul VR, aceștia au deja produse de nivel enterprise legate de realitatea augumentată (AR).
Nu trebuie să uităm că Microsoft are de asemenea și platforma Xbox. Abonamentul Xbox Game Pass are peste 25 de milioane de membri care vor avea acum acces și la jocurile Activision Blizzard.