fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,564.002.71%
  • ethereumEthereum$2,715.297.76%
  • ElrondElrond$103.814.24%

Michael Saylor comentează situația strategia de investiție a MicroStrategy

michael saylor bitcoin

 

CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a dezvăluit strategia de investiție în Bitcoin a firmei sale, într-un interviu cu CNBC Fast Money, marți seara.

Saylor a explicat de ce investitorii vor cumpăra în continuare acțiuni (shares) MicroStrategy, în vreme ce ar putea cumpăra Bitcoin, vorbind și despre rolul Bitcoin și al Ethereum în lumea crypto și altele. Iată un scurt rezumat al interviului…

Investitorii au observat că prețul Bitcoin a crescut cu 330%, în timp ce al aurului a crescut cu 7%, în aceeași perioadă, deci diferența e un factor de 50, ceea ce i-a pus pe gânduri.

Acesta a reiterat caracterizarea Bitcoin, ca fiind aur digital, pe o rețea uriașă. Ne putem gândi la tokeni ca fiind echivalentul cărămizilor dintr-un Manhattan cibernetic. Apoi, există monede ca Tether și alte stablecoins, care își propun să fie echivalentul digital al fiat, în acest spațiu digital, similar cu un dolar CBDC.

În continuare, există și aplicații digitale ale Blockchainului Ethereum, care își propun să dematerializeze clădirea JPMorgan, toate băncile și toate schimburile valutare. Acesta ar fi universul crypto, în perspectiva lui Saylor.

În timp ce piața începe să înțeleagă aceste lucruri, există un loc pentru toată lumea în acest univers.

Întrebat, dacă investițiile masive în Bitcoin sunt ceea ce vor investitorii MicroStrategy, CEO-ul a comentat că situația actuală este ideală pentru acest lucru și că investitorii i-au comunicat că asset-urile în cash nu sunt necesare.

La momentul actual, un share MicroStrategy valorează 619 dolari. Valoarea companiei a crescut cu 10% de când a început să investească în Bitcoin, fapt ce a adus profituri acționarilor.

MicroStrategy plănuiește să vândă 1 miliard de dolari în acțiuni ale companiei, iar Saylor a menționat că acești bani nu vor fi neapărat investiți în Bitcoin. În schimb, compania va analiza cu atenție piețele și va face o decizie în viitor, cu privire la investiția acestei sume.

Saylor a mai spus și că este surprins că unii dintre investitorii timpurii, cum ar fi Paul Tudor Jones, nu alocă mai mulți bani pentru Bitcoin. Jones a declarat anterior că își va dubla sau chiar tripla asset-urile Bitcoin, însă Saylor consideră că acest număr ar putea fi chiar înzecit.

În final, CEO-ul MicroStrategy a recunoscut faptul că lumea începe să vadă Bitcoin ca pe o proprietate digitală bazată pe o rețea monetară deschisă, o caracteristică foarte importantă, care face ca Bitcoin să fie accesibil pentru miliarde de oameni de pe planetă.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *