fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,980.00-0.75%
  • ethereumEthereum$3,131.03-0.87%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.131.07%

Kim Kardashian e dată în judecată pentru promovarea unui proiect crypto dubios

proces de judecata crypto kim kardashian

După cum am precizat într-un articol precedent, mulți oameni ce au activitate în online tind să asculte părerile vedetelor în legătură cu posibile investiții crypto.

Problema apare când aceste vedete, sau chiar influenceri, promovează scam-uri, proiecte dubioase și escrocherii. Nu e de mirare deci că autoritățile din unele regiuni de pe glob au început deja să ia măsuri în acest sens.

Acesta nu este și cazul în SUA, procesul de judecată fiind inițiat de investitori obișnuiți, ci nu de autorități. Unul dintre acești investitori este Ryan Huegerich, din New York. El a inițiat procese de judecată împotriva lui Kim Kardashian, Floyd Mayweather Jr. și Paul Pierce pentru promovarea Ethereum Max.

Procesele au fost inițiate pe 7 ianuarie. Ethereum Max și al său token EMAX au fost marketate ca o ”alternativă a Ethereum,” nu existând însă prea multe detalii despre proiect. Nu știm nici măcar cine sunt creatorii acestuia, dar se pare că Huegerich a decis să îi dea în judecată oricum, forțând autoritățile să îi identifice.

Token-ul EMAX ajunsese la un ATH de 0.0000008546 dolari în luna mai din 2021, fiind mai apoi promovat pe contul oficial de Instagram al lui Kim Kardashian.

“Are you guys into crypto???? This is not financial advice but sharing what my friends just told me about the Ethereum Max token!”

… fusese postul original al vedetei. În urma unui sondaj, s-a aflat că aproximativ 19% din cei care au văzut postarea au și investit în Ethereum Max. Reclamanții spun că vedetele au marketat EMAX investitorilor pentru a manipula prețul și a genera profituri odată ce investitorii cumpărau monede.

Atenție: Nu este clar nici la momentul actual dacă Ethereum Max este într-adevăr un scam, însă cititorii ar trebui să fie foarte atenți la proiecte care nu oferă prea multe informații despre echipă, strategie sau roadmap.

Situația despre care vorbim a primit o mențiune specială de la directorul autorității FCA (Financiar Conduct Authority), Charles Randell, din Marea Britanie. Articolul poate fi vizualizat (în engleză) aici.

Alte indicatoare ale unor proiecte de tip scam sunt:

  • Multiple greșeli gramaticale pe website-ul oficial
  • Promisiunea unor profituri nerezonabile pe termen scurt
  • Design UI pe site ”flashy” pentru a atrage atenția
  • Cei din spatele proiectului un număr mic de cryptomonede pentru a ”valida adresa investitorului” sau alte motive dubioase
Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *