fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,977.001.49%
  • ethereumEthereum$3,420.281.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.412.82%

Jeremy Allaire spune că „USDC Is Halfway to Flipping Paypal”

Jeremy Allaire, co-fondatorul și CEO-ul Circle, a făcut o predicție destul de îndrăzneață, și anume că stablecoinul emis de companie ar fi pe cale să depășească gigantul de plăți PayPal în ceea ce privește valoarea tranzacționată în dolari.

Aceste comentarii au fost făcute pe Twitter ieri, iar Allaire a făcut aluzie la volumul de tranzacții on-chain pentru USD Coin din anul anterior, care a raportat în jur de jumătate de trilion de dolari.

El menționează că această sumă reprezintă în jur de jumătate din volumul total de plăti al PayPal din anul anterior și a insinuat că un „flippening” ar putea avea loc în curând.

Însă unele persoane au subliniat că cele două lucruri nu sunt neapărat comparabile deoarece tranzacțiile de pe PayPal sunt folosite pentru plăți de servicii și pentru achiziționarea de bunuri.

Pe de altă parte, USDC este utilizat mai mult pentru burse de crypto pentru tranzacții și speculații. Cu toate acestea, se pune în perspectivă creșterea USDC.

PayPal a avut un volum anual de tranzacție de 936 miliarde de dolari față de anul precedent, reprezentând o creștere de 31,5%  față de anul anterior, în care au fost tranzacționate 712 miliarde de dolari. În Q4, volumul net de plată al PayPal s-a ridicat la aproape 277 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 39% de la an la an.

În comparație, stablecoinul dominant al pieței, Tether, a atins 600 miliarde de dolari în volum cumulativ de tranzacție până la jumătatea lui octombrie 2020 și a reușit să atingă 780 miliarde de dolari până la sfârșitul anului.

Volumele zilnice pentru stablecoins au început să crească în Q4 2020 pe măsură ce piața bull a început să accelereze.

Potrivit Messari, volumele zilnice ajustate pentru USDC se ridică la 2,5 miliarde de dolari și la 9,8 miliarde de dolari pentru USDT. Referitor la fondul în circulație, Tether se află acum la un maxim istoric de 43,3 miliarde USDT.

Între timp, USDC are 11,3 miliarde în circulație, deși a înregistrat o creștere de 1,500% din aceeași perioadă a anului 2020.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *