fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,940.000.08%
  • ethereumEthereum$4,532.17-1.05%
  • ElrondElrond$358.74-11.10%

Gensler: Piața crypto nu va rezista mult fără un cadru de reglementări

gary gensler

Conform directorului SEC SUA, Gary Gensler, piața crypto nu va supraviețuii mult timp fără o infrastructură de reglementări potrivită în țară. Directorul a declarat în cadrul unui interviu cu Financial Times că viitorul în următorii 5-10 ani ai pieței va depinde de politicile autorităților.

“History just tells you, it doesn’t last long outside. Finance is about trust, ultimately.”

…a afirmat Gensler, reiterându-și în cadrul interviului, dorința ca exchange-urile crypto să depună actele necesare pentru a se înregistra la SEC.

“There are a lot of platforms that are in operation today that would do better engaging. Instead there is a bit of … begging for forgiveness rather than asking for permission.”

… a adăugat directorul. Gensler a afirmat anterior că analizează posibilitatea introducerii unor reglementări mai stricte pentru piața crypto. Mulți erau de părere că legăturile directorului cu spațiul crypto ar putea duce la reglementări mai indulgente, însă nu pare să fie așa.

Reamintim aici că Gensler a lucrat timp de 18 ani pentru Goldman Sachs și a fost professor la MIT, predând un curs legat de blockchain și finanțe. Președintele Obama l-a numit în 2009 director al CFTC (Commodity Futures Trading Commission), unde a lucrat până în 2014.

Deși Gensler a declarat în trecut că ar fi în favoarea unui Bitcoin ETF, SEC nu a aprobat niciuna dintre cele peste 10 cereri pentru un astfel de fond.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *