fbpx
  • bitcoinBitcoin4.11%
    $26,801.00
  • ethereumEthereum3.30%
    $1,875.26
  • elrond-erd-2MultiversX-1.07%
    $36.15

Finanțare record pentru startup-ul românesc FlowX.AI: 35 de milioane de dolari

În timp ce zburau de la București la Londra, fondatorii FlowX.AI au obținut finanțarea record pentru  startup-ul românesc. Ce poate reprezenta o discuție de afaceri pe un avion?

Înălțimi noi pentru start-up-urile românești

Dawn Capital, o firmă de capital de risc de top din Europa cu sediul în Londra, a anunțat o investiție de 35 de milioane de dolari în seria A pentru startup-ul românesc FlowX.AI. Acesta este cel mai mare round de finanțare de tipul A din România, depășind recordul anterior stabilit de UiPath cu 28,5 milioane de dolari în 2017.

O urmașă promițătoare pentru UiPath

Unii analiști anticipează că FlowX.AI poate fi următorul unicorn al României, urmând calea deschisă de UiPath, liderul mondial în automatizarea proceselor robotice, care acum este listat pe Bursa de Valori din New York.

Soluțiile software pentru probleme majore

FlowX.AI ajută companiile mari să treacă de la infrastructuri tehnologice vechi și ineficiente la tehnologii noi. FlowX.AI simplifică complexitatea tehnologiei vechi, oferindu-le clienților săi o platformă modernă pe care pot construi produse necesare în doar câteva săptămâni, în loc de ani.

Destinul la bordul unui avion

Daniela Raffel și Evgenia Plotnikova, de la Dawn Capital, au început să analizeze posibilitatea unei investiții în FlowX.AI încă din martie. După o întâlnire cu Ioan Iacob, CEO și co-fondator, la București, decizia de a investi s-a consolidat în timpul zborului spre Londra, unde, printr-o coincidență norocoasă, s-au așezat lângă Iacob.

Perspective globale

Investiția va fi folosită pentru a susține expansiunea globală și dezvoltarea produsului FlowX.AI, inclusiv introducerea unor inovații majore care vor aduce inteligența artificială la scară largă în mediul de afaceri.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *