fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.89%
    $22,810.00
  • ethereumEthereum-4.20%
    $1,566.61
  • elrond-erd-2MultiversX-6.06%
    $42.26

Federația franceză de fotbal lansează NFTs pe Sorare

sorare nft echipa franceza

Jucătorii echipei ”Les Bleus” vor fi tokenizați pe un blockchain sub forma unor cartonașe de joc care pot fi tranzacționate și folosite pentru jocuri.

În timp ce campionatul Euro 2020 e în plină desfășurare, jocul bazat pe tehnologia blockchain, Sorare, a anunțat o colaborare oficială cu asociația sportivă franceză. Anunțul a fost făcut astăzi.

Mai exact, cei de la Sorare au spus că FFF (France Footbal Federation) și-a lansat propria gamă de NFTs, înainte de meciul împotriva Germaniei care va avea loc astăzi seară.

Echipa națională franceză este deseori poreclită ”The Blues” (cei albaștrii) după culoarea tricourilor și participă la campionatul Euro 2020 care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, însă a fost amânat din cauza pandemiei.

Compania va tokeniza jucătorii naționalei franceze cum ar fi Antoine Griezmann, Paul Pogba și Hugo Lloris sub forma unor cartonașe digitale. NFT-urile vor include și stats-urile jucătorilor, ceea ce înseamnă că fiecare cartonaj va avea un scor și o raritate diferită.

Echipa franceză care a câștigat campionatele europene în 1984 și 2000, e una dintre primele echipe de fotbal ce semnează un contract pentru crearea unor astfel de tipuri de digital goods.

Sorare a anunțat că se află în discuții cu alte asociații de fotbal din lume pentru acorduri similare. Aceștia au mai spus că au încasat venituri de peste 70 de milioane de dolari de pe urma cartonașelor digitale și că platforma are 90,000 de utilizatori activi lunari din peste 140 de țări.

“We’ve onboarded the World Champions: the French team. It is the first of many football associations that will be joining us in the coming weeks and months.”

… a comentat CEO-ul Sorare, Nicolas Julia.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *