fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,149.601.52%
  • ethereumEthereum$1,283.871.24%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.841.96%

FDIC explorează utilitatea sectorului crypto pentru băncile din SUA

 

FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) cere feedback din partea publicului, cu privire la folosirea cryptomonedelor de către băncile din SUA.

FDIC asigură depozitele bancare din SUA – asigurare necesară pentru ca aceste instituții să poată opera pe teritoriul țării. Anunțul făcut pe 17 mai vizează posibila utilizare a asset-urilor digitale de către bănci.

Mai exact, anunțul cere informații cu privire la monedele virtuale folosite pentru tot felul de plăți și investiții făcute de băncile asigurate.

 

“Are there any unique aspects of digital asset activities that the FDIC should take into account from a supervisory perspective?”

 

… este una dintre întrebările puse de oficiali ai autorității, în anunțul menționat.

În timp ce granița dintre companiile crypto și băncile tradiționale devine din ce în ce mai neclară, autorități de reglementare ca FDIC demonstrează interest crescut în spațiul crypto. 

Toamna trecută, cei de la FDIC urmăreau angajarea unui consiliu fintech care să se alăture echipei sale juridice.

Autoritatea a emis recent un set de instrucțiuni orientative pentru instituțiile ce caută acces la serviciile oferite de aceasta. FDIC este un hub pentru instituții financiare, prin intermediul căruia pot face tranzacții între ele. 

De exemplu, este necesară colaborarea cu FDIC, dacă băncile din SUA vor acces la ACH (Automated Clearing House), un sistem de plăți electronic care permite eficientizarea timpului în care au loc tranzacțiile, uneori fiind posibile chiar în aceeași zi.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *