fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.15%
    $22,726.00
  • ethereumEthereum-2.39%
    $1,634.04
  • elrond-erd-2MultiversX-3.25%
    $45.57

FBI intenționează să îl extrădeze pe Sam Bankman-Fried

Biroul Federal de Investigații (FBI) intenționează să-l extrădeze pe fostul director general al FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), în Statele Unite pentru audiere și este în discuții cu autoritățile din Bahamas în acest sens. SBF, co-fondatorul său Gary Wang și directorul departamentului de inginerie, Nishad Singh, s-ar afla în Bahamas, unde se spune că se află sub supravegherea autorităților locale.

Fostul CEO FTX a cooperat cu Bahamas Securities Commission (BSC), care la începutul săptămânii trecute s-a alăturat altor cinci organisme de reglementare din întreaga lume pentru a lansa investigații cu privire la circumstanțele prăbușirii FTX. Aceste autorități de reglementare includ Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (SEC), Comisia pentru tranzacționarea pe termen lung a mărfurilor (CFTC) și Agenția de Servicii Financiare din Japonia, care încearcă toate să stabilească dacă a existat o conduită incorectă în spatele eșecului FTX.

Vestea despre posibila extrădare a lui SBF vine la doar câteva ore după ce autoritățile din Bahamas ar fi confiscat sediul companiei pentru a păstra orice dovezi care ar putea fi folositoare pentru viitoarea investigație.

Au existat, de asemenea, zvonuri că SBF ar fi încercat să fugă în Emiratele Arabe Unite (UAE). Cu toate acestea, regatul Orientului Mijlociu nu i-ar putea oferi protecție, deoarece are un acord în derulare cu Statele Unite pentru a preda fugarii americani.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *