
Conform unui proiect de lege, noua legislaţie din Rusia va putea scuti emitenţii de active digitale de la plata taxei pe valoare adăugată. Proiectul a fost recent adoptat de către parlamentarii ruşi, stabilindu-se noi cote de impozitare pentru veniturile obţinute din vânzarea activelor digitale.
Rata actuală a impozitului pentru venit în Rusia este de 20%, atât pentru activele digitale cât şi pentru cele tradiţionale. Legea propusă ar reduce aceasta taxa la 13% pentru întreprinderile ruseşti şi 15% pentru cele străine.
Proiectul de lege mai are nevoie de aprobarea Camerei Superioare şi să fie semnat de preşedintele Vladimir Putin pentru a deveni lege oficială.
În ianuarie, Banca Centrală a Rusiei a sugerat interzicerea definitivă a criptomonedelor, invocând îngrijorările legate de stabilitatea financiară și comparându-le cu „scheme piramidale” care prezintă riscuri pentru politica monetară națională. Ministerul Finanțelor a respins rapid această strategie, considerând că reglementarea este benefică statului rus.
Totuşi, există în stadiul de proiect de lege, un act normativ ce ar interzice utilizarea activelor digitale în scopuri specifice de plată. Banca Centrală a Rusiei este de părere că cetăţenii nu ar trebui să beneficieze de crypto, dar poate fi folosit de instituţii ca şi instrument pentru comerţul internaţional.
Totusi, un delegat al parlamentului rus a sugerat în luna martie că statul ar putea începe să accepte Bitcoin ca şi plata pentru petrolul străin.