fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,354.00-3.94%
  • ethereumEthereum$3,082.73-4.23%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.42-1.30%

Estimare: Vânzările imobiliare în Metaverse vor depăși 5 miliarde de dolari până în 2026

Conform unui raport efectuat de către compania Technavio, piaţa imobiliară digitală va fi tot mai populară, prezicând o creştere exponenţială a valorii acestei pieţe.

Raportul estimează că valoarea pieţei imobiliare din metaverse va creşte cu 5,36 miliarde de dolari până în anul 2016 datorită faptului că metaversul se va îndrepta tot mai mult către o realitate mixtă şi interactivă. Al doilea motiv are de-a face cu popularitatea industriei crypto, care va face acest tip de proprietate să fie mult mai accesibil şi uşor de cumpărat pentru a fi vândut sau închiriat, permiţând proprietarilor săi să obţină venituri pasive.

Totuşi raportul ara ca acest sector este încă insurgent şi riscant. Terenurile virtuale au valori foarte volatile, preţul fiind determinat de prea mulţi factori ce diferă de la caz la caz.

“Prețul virtual al terenurilor nu urmează modelul de preț al lumii fizice. Prin urmare, valoarea activelor digitale, inclusiv a proprietății imobiliare metaverse, ar depinde în principiu de modul în care cumpărătorii își percep prețul, ceea ce duce la fluctuații.”

Aceste fluctuații pot avea un impact negativ asupra investițiilor companiilor și utilizatorilor interesați să intre în această industrie. Un alt raport lansat în februarie anul trecut a estimat că vânzările imobiliare metaverse vor ajunge la 1 miliard de dolari în acest an.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *