fbpx
  • bitcoinBitcoin$30,011.00-1.27%
  • ethereumEthereum$2,042.73-1.68%
  • ElrondElrond$99.020.46%

Emiratele Arabe Unite vor testa și lansa o monedă digitală

uae

Conform planului pe 3 ani (2023-2026), al țării care anunță lansarea unei monede digitale proprii, banca centrală a Emiratelor (CBUAE), intenționează să fie în topul băncilor centrale din lume.

Strategia CBUAE implică 7 obiective care vor ajuta la îndeplinirea ambițiilor de digitalizare ale țării, cu o atenție deosebită acordată serviciilor financiare. Conform Gulf News, această digitalizare va depinde mult de noile inovații în domeniul AI și ’big data.’

Guvernul țării va utiliza ceva ce se numește UAE Pass, mai exact, un sistem de identificare ce va ține evidența populației cu obiectivul de a asigura incluziune financiară optimă și acces ușor la servicii financiare.

Guvernul UAE plănuiește dezvoltarea unei infrastructuri cloud securizate care să faciliteze inovații în mod consistent. Cei de la Gulf News au anunțat și că banca centrală a țării va lansa un sondaj numit ”Future Expectations and Needs of Partners Suvery,” pe 15 iulie.

Deși mai multe țări din zonă și-au exprimat interesul pentru experimentarea cu tehnologii digitale, UAE devine prima care anunță roadmap-ul unui plan concret.

Pe măsură ce cryptomonedele devin din ce în ce mai adoptate de public, guvernele încep să devină mai atente cu privire la inovațiile din spațiul blockchain și posibilele aplicații ale acestora în sistemele financiare existente.

Spre începutul lunii iulie, prim-ministrul vietnamez, Pham Minh Chính, și-a exprimat interesul în crearea unei monede digitale în țara sa. Anterior, guvernul din Vietnam a interzis utilizarea Bitcoin ca metodă de plată.

Totuși, cetățenii țării pot în continuare să investească privat în Bitcoin, fără supravegherea unei autorități de reglementare însă. Prezența mainstream a cryptomonedei de vârf pare să crească de la o zi la alta, guvernele fiind nevoite să revizuiască pozițiile anterioare cu privire la aceasta.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.