fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,752.00-0.88%
  • ethereumEthereum$1,610.83-0.84%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.744.68%

Donald Trump: există probleme mai mari decât recesiunea

În timpul unui miting organizat de către fostul președinte SUA, acesta a avertizat că SUA ar putea intra într-o criză economică din cauza politicilor fiscale convenite de actualul preşedinte Joe Biden. Remarca să vine ca şi urmare a sprijinului candidatului republican pentru funcţia de guvernator din Arizona, Kari Lake.

Donald Trump a transmis faptul că economia Americii ar putea intra într-o criză asemănătoare cu Marea Criză din 1929. Conform datelor oficiale, inflaţia SUA a crescut cu 8,6% în mai fată de anul trecut, cea mai mare creştere din ultimii 40 de ani.

„Salariile reale se prăbușesc și suntem într-un punct devastator, iar acest lucru este foarte rău. Se numește stagflație, uită-te. Nu este bine”, a subliniat Trump. „Ceea ce mă îngrijorează, ei continuă să vorbească despre unele inversări… unde mergem acum ar putea fi un loc foarte prost.”

Între timp, administrația Biden minimizează severitatea situației economice din SUA. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat duminică la CNBC: „Aceasta nu este o economie aflată în recesiune. Dar suntem într-o perioadă de tranziție în care creșterea încetinește și acest lucru este necesar și adecvat.” Ea a declarat:

„Nu vedem deocamdată detalii clare cu privire la o posibilă recesiune. Recesiunea este o slăbiciune generală a economiei”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *